Verkocht. Rösler / Petrof


€ 1490. -

Prachtige Rösler piano.

De productie van staande en vleugelpiano’s onder de naam Rösler dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw. 1878 wordt beschouwd als de officiële datum waarop Gustav Rösler het bedrijf oprichtte, en Česká Lípa bouwde als een van de belangrijkste fabrieken in zijn soort in de hele Oostenrijks-Hongaarse monarchie. Na zijn dood in 1891 leidde zijn vrouw het bedrijf, tot in 1899 haar broer Ludwig Gatter het bedrijf kocht en het geleidelijk uitbreidde en moderniseerde. Het bedrijf was in alle grote retailers op de binnenlandse markt vertegenwoordigd en was ook in het buitenland succesvol. Het verkoopgebied omvatte het Oostenrijk-Hongaarse rijk, Groot-Brittannië en Zuid-Afrika.

Het bedrijf ontwikkelde zich verder na de oprichting van de Tsjechoslowaakse Republiek, toen de zonen van L. Gatter het overnamen. Rösler-instrumenten werden naar 18 landen geëxporteerd. Na de Tweede Wereldoorlog was de fabriek bezet, met Antonín Duda, een specialist van Dalibor Piano’s in Zákolany, die tot nationale manager werd benoemd. In die tijd produceerde het bedrijf maar liefst 10 piano’s per maand. Het bedrijf bleef bloeien tot de februari-putsch van 1948, toen het werd genationaliseerd.

Na 1993 werd Rösler gekocht door PETROF, Europa’s leidende pianomaker. Tegenwoordig produceert PETROF nog steeds Rösler-piano’s, waardoor deze naam commercieel wordt gebruikt.

DE INSTRUMENTEN

Rösler-piano’s zijn ontworpen in de ontwikkelingsworkshop van PETROF in Hradec Králové en geproduceerd onder licentie in China in overeenstemming met de technische documentatie van de afdeling technologie van PETROF onder technisch toezicht van haar werknemers.

Rösler-piano’s vormen een ideaal compromis tussen prijs en kwaliteit en vormen een essentieel onderdeel van de “PETROF-merkfamilie”. Ze zijn perfect voor beginners, maar meer ervaren pianisten zullen ook hun kwaliteit waarderen.

  • Specificaties
    • Type piano: Modern
    • Kleur: Licht noten
    • Bouwjaar: 1989